Alanya

Shopping

Shopping är en speciell upplevelse i Alanya. Är man duktig på att pruta kan man göra riktiga fynd i Bazarområdena. Här finns exempelvis souvenirer, vattenpipor, mattor, samt kanske framförallt kläder. Det många köper är märkes kopior och har man tur kan det vara bra kvalité på dessa. Söker man originalmärken eller inhemska varor så gör man troligen bättre i att besöka riktiga butiker. Guldsmycken kan man hitta till bra pris och främst handlar man i 14 karat, men det finns också smycken i 18och 24 karat. Man kan fynda inhemska varor, men importerade varor ligger i ungefär samma prisklass som i Sverige. Butikerna har öppet till sent på kvällen.

Det finns framförallt tre köpcentrum som är värda ett besök:

*Lägenheterna ligger bara ett stenkast till Alanyum-köpcentrum. Alanyum är ett modernt köpcentrum där du kan shoppa och titta i butikerna i lugn och ro i sval miljö. Köpcentrumet är 3-våningar högt  och är den största av sitt slag i Alanya med mängder av butiker. Här kan man hitta allt från matvaror, elektronik, restauranger, café och kläder till böcker, leksaker, apoteksvaror, spelhall samt biograf.

*KIPA: Gigantisk matvarubutik med mindre elektronikavdelning (påminner om ICA MAXI/COOP EXTRA).

*MERO: En grossistbutik som tidigare enbart var tillgänglig för återförsäljare. Numer kan du som privatperson även handla här och priserna är väldigt bra men räkna med stora förpackningar. Har lite blandat utbud med mycket matvaror men även inventarier och annat smått & gott.